Študentky Fakulty podnikového manažmentu sa zúčastnili lokálneho kola prestížnej medzinárodnej súťaže CFA Research Challenge, kde obsadili vynikajúce 3. miesto.

Súťaže sa zúšastnili študentky 4. a 5. ročníka Bc. Katarína Blašková, Bc. Lívia Čapušková, Bc. Tatiana Dratvová, Bc. Lucia Ďurinďáková a Bc. Veronika Hájovská. Ich úlohou bolo na základe dôkladnej analýzy ohodnotiť akcie spoločnosti Microsoft a na základe výslednej hodnoty mali investorovi odporúčať, či má akcie kúpiť, predať alebo držať.

CFA Institute Research Challenge je každoročná globálna súťaž, ktorá poskytuje vysokoškolským študentom praktický mentoring a intenzívny tréning v oblasti finančnej analýzy a profesionálnej etiky. U každého študenta sa testujú jeho analytické, hodnotiace, písomné správy a prezentačné zručnosti. Študenti získavajú reálne skúsenosti, keď preberajú úlohu výskumného analytika. Súťaže na miestnej úrovni organizujú a posudzujú členovia a dobrovoľníci CFA Society, ktorí pôsobia ako miestni hostitelia.

Víťazný univerzitný tím z každej miestnej súťaže postupuje do jednej z troch regionálnych súťaží. Regionálne a globálne súťaže organizuje Inštitút CFA v Amerike; ázijsko-pacifický región; a regióny Európy, Stredného východu a Afriky. Víťazné tímy z každej regionálnej súťaže postupujú do globálneho finále, kde sa ako globálny majster objaví jeden tím.

 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.