19. apríla 2021 pokračoval cyklus prednášok zameraný udržateľné podnikanie, kde sú spíkrami „2v1“ - excelentní lídri podnikov a 

identicky špecialisti vo svojej profesii, tentokrát prednáškou Udržateľné podnikanie MSP v oblasti poľnohospodárstva a vinárstva  s p. Ing. Petrom Ježom, PhD., predsedom Poľnohospodárskeho družstva Mestečko a  p. Ing. Jaroslavom Ostrožovičom, konateľom firmy Ostrožovič spol. s r.o., v rámci predmetu Podnikanie v MSP.

 

Predseda družstva Mestečko atraktívnou formou oboznámil študentov s udržateľným podnikaním v rastlinnej, živočíšnej a pridruženej výrobe poľnohospodárskeho družstva, ktoré realizuje svoju činnosť v malebnej podhorskej a horskej oblasti v okolí Púchova. Prezentoval vlastnícku štruktúru, činnosť orgánov družstva, ako aj výsledky hospodárenia i faktory podnikateľského prostredia, ktoré ich významnou mierou ovplyvňujú a generujú procesy v tejto úspešnej a v SR ojedenej inovatívnej firme.

Ďalší spíker, konateľ rodinnej firmy Ostrožovič spol. s r.o. vo svojej prezentácii predstavil študentom realizáciu procesov udržateľnosti v systém integrovanej produkcie, ktorý využíva ekonomicky a ekologicky prijateľné  metódy  na produkciu hrozna v čarovnom kúte Slovenska -  vinohradníckej oblasti Tokaj.  Tento úspešný podnikateľ informoval študentov o postupe produkcie tohto akostného tokajského  vína i spôsobmi odbytu, ktoré v súčasnosti negatívne ovplyvnila pandemická situácia.

Študenti veľmi pozitívne reagovali na zaujímavé prezentácie:

  • Pri pánovi Ing. Jaroslavovi Ostrožovičovi bolo vidieť, že má dlhoročnú prax v oblasti vinárstva a prednášal veľmi pútavo a výstižne čo sa týka podnikania rodinnej firmy v tejto oblasti. 
  • Pri druhej prednáške sa mi páčila myšlienka vybudovania takéhoto poľnohospodárskeho družstva ako má Mestečko, je to veľmi kreatívne a keďže sa sama zaujímam o poľnohospodárske podnikanie prednášanie Ing. Petra Ježa ma veľmi zaujala aj s jeho podrobnosťou. 
  • Ďakujeme krásne za prednášky 

Od Ing. Petra Ježa, PhD., predsedu Poľnohospodárskeho družstva Mestečko zaznela aktuálna a inšpiratívna výzva: Prosím majte na pamäti, že aj v poľnohospodárskom sektore je potrebné mať vzdelaných a rozhľadených ľudí. O pár rokov budete stáť na križovatke. Budete si klásť otázku? Kam po škole? Svoje miesto máte aj v poľnohospodárskych podnikoch. A verte, že výroba vás potrebuje!

... chcel by som vyzdvihnúť vašu iniciatívu v prepojení prednášok s ľuďmi z praxe.
Je veľmi dôležité,  aby študenti mali aspoň takýto  sprostredkovaný kontakt s realitou.
Bohužiaľ dnes reálna prax vo firmách takmer nie je, čo sa prejavuje hlavne  v čase nástupu do zamestnania,  mame s tým vlastné skúsenosti. - Ing. Jaroslav Ostrožovič, konateľ firmy Ostrožovič spol. s r.o.

My za našu EU v Bratislave vyjadrujeme tiež s potešením poďakovanie obom VIP manažérom, p. Ing. Petrovi Ježovi, PhD., predsedovi Poľnohospodárskeho družstva Mestečko a  p. Ing. Jaroslavovi Ostrožovičovi, konateľovi firmy Ostrožovič spol. s r.o.,  za ich kreatívnu ochotu,  inšpiratívnu komunikáciu, priateľskú angažovanosť a excelentnú spoluprácu, so vzájomne prospešnými udržateľnými vzťahmi do budúcnosti.

Obrazok2.png

Obrazok3.png

Obrazok2.jpg

Obrazok4.jpg

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.