Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. podpísala Memorandum o porozumení s Ministerstvom kultúry SR, SOZA, Sinus a Reprex o využívaní výsledkov „Open Policy Analysis“.

Spolupráca je vytvorená pod projektom OpenMusE Horizon Europe, ktorý sa realizuje na Slovensku na Fakulte podnikového manažmentu EU v Bratislave pod vedením doktorky PhDr. Márie Kmety Bartekovej, PhD.

Táto spolupráca 15 partnerov z celej Európy je veľmi dôležitým míľnikom, pretože výskum bude použitý v kontexte oficiálnej národnej politiky.

Cieľom projektu je vytvorenie dokumentu o hudobnej ekonomike, o rozmanitosti a cirkulácii, o hudbe a spoločnosti a o hudobných inováciách v kontexte národnej politiky. Naša práca bude slúžiť na monitorovanie implementácie Stratégie kultúry a kreatívneho priemyslu Slovenskej republiky 2030, čím prispejeme ku skvalitňovaniu kultúrnej politiky na Slovensku. V priebehu troch rokov by sme v spolupráci s našimi zahraničnými partnermi chceli presvedčiť čoraz viac národných politikov a tiež regionálnych aktérov (ako napríklad mesto Trenčín, Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026), aby využívali túto kolaboratívnu otvorenú vedomostnú platformu ako prototyp európskeho hudobného observatória.

Viac informácií nájdete na stránke projektu: https://music.dataobservatory.eu/

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.