Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. podpísala v pondelok 17. 4. 2023 Memorandum o spolupráci s Občianskym združením Aj ty v IT zastúpeným riaditeľkou Ing. Petrou Kotuliakovou PhD.

 

Na podpise memoranda sa zúčastnili dekanka Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave doc. Ing. Anita Romanová, PhD. a doc. Ing. Mgr. Róbert Hanák, PhD. Z Katedry informačného manažmentu.

Podiel kvalifikovaných žien voči mužom pracujúcim v oblasti informačno-komunikačných technológií (IKT) je na Slovensku v porovnaní s inými Európskymi krajinami nízky a rovnako nízky je podiel študentiek študujúcich IKT alebo žien rekvalifikujúcich sa v oblasti IKT.

Cieľom memoranda medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Občianskym združením Aj ty v IT je vymedzenie rámca pre obojstranne prospešnú spoluprácu v týchto oblastiach, ktoré sa odvíjajú od prioritných úloh, ktoré vyplývajú zo zriadenia obidvoch inštitúcií: vedecko-výskumnej a poradenskej činnosti, spoločensky prospešných aktivít a vzdelávacieho procesu.

Aj ty v IT je lídrom v tejto oblasti na Slovensku. Snaží sa tento nepomer meniť a otvárať všetkým ženám a dievčatám cestu k informačným technológiám. Ekonomická univerzita v Bratislave si veľmi dobre uvedomuje rastúci význam informačných technológií v podnikovej praxi ako aj v celej ekonomickej oblasti, čomu aktívne prispôsobuje a inovuje obsah výučby. Vzájomná spolupráca vytvára predpoklad pre inovatívne vzdelávanie študentov netechnického smeru v oblasti IKT a pripravuje ich tak pre budúce potreby pracovného trhu.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.