Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. a mesto Levice zastúpené primátorom RNDr. Jánom Krtíkom podpísali 2. júna 2023 Memorandum o spolupráci a porozumení. Na stretnutí boli prítomní  dekanka Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave doc. Ing. Anita Romanová PhD., prvý prodekan Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave doc. Ing. Vladimír Bolek, PhD., zástupca primátora mesta Levice Mgr. Peter Benček, riaditeľka Tekovskej knižnice v Leviciach PhDr. Vlasta Kollárová, za Univerzitu tretieho veku Ekonomickej univerzity Bratislave PaedDr. Janka Sebera Chládecká, PhD., MBA a Ing. Mária Šajmírová.

 

„Teší ma nová spolupráca medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a mestom Levice, ktorá nadobudne reálnu podobu. Naša univerzita a mesto Levice začína písať nový zmysluplný príbeh a verím, že dnešok a naše spoločné aktivity budú v prospech oboch zmluvných strán“, povedal rektor prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD.

„ Pre naše mesto je veľkou cťou spolupracovať s Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Pre Levice považujem túto spoluprácu za mimoriadne cennú a dôležitú,“ uviedol primátor mesta Levice RNDr. Ján Krtík. Spolupráca ho teší o to viac, lebo  jeho celá rodina je spätá s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

Prvým krokom spolupráce je otvorenie dvoch  študijných skupín Univerzity tretieho veku v Leviciach od akademického roku 2023/2024, ktorých garantom bude Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave zastúpená doc. Ing. Anitou Romanovou PhD. a doc. Ing. Vladimírom Bolekom, PhD. Dvojročné štúdium pre seniorov mesta Levice otvoríme v novom akademickom roku slávnostnou promóciou v obradnej sieni Mestského úradu v Leviciach. Prihlásiť sa na štúdium bude možné do konca augusta. Spolupráca v oblasti celoživotného vzdelávania bude zameraná na záujmové vzdelávanie a iné mimo výučbové aktivity určené pre seniorov.

Kľúčovými ambíciami memoranda je tiež spolupráca medzi vedeckovýskumnými a vzdelávacími inštitúciami Ekonomickej univerzity v Bratislave a podnikmi a organizáciami mesta Levice. Obe zúčastnené strany budú presadzovať spájanie teórie s praxou predovšetkým v ekonomických oblastiach. Napríklad o vzájomné konzultácie, odborné diskusie, participácia na prednáškach, organizovanie konferencií, workshopov a iných spoločných projektov.

Memorandum deklaruje, že obaja jeho partneri nielen slovami, ale aj konkrétnymi činmi podporia rozvoj občianskej participácie na správe mesta Levice. Podpis memoranda je v súlade s misiou Ekonomickej univerzity v Bratislave v akcente na podporu rozvoja vedomostnej spoločnosti v Slovenskej republike.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.