Už 9 rokov realizuje Ekonomická univerzita v Bratislave unikátny predmet KORPORÁTNY CONTROLLING. ....a čím je tento predmet taký špecifický, originálny, a hlavne udržateľný? Realizujú ho spoločne dvaja zodpovední excelentní lídri v udržateľnosti: ESET s.r.o., víťaz Via Bona 2019 v kategórii „Zodpovedná veľká firma“ a v pozícii lídra BLF a gestorská Fakulta podnikového manažmentu EU v Bratislave, v pozícii lídra etického manažmentu univerzít v SR.

Študenti 2roč./II.stupeň štúdia mali možnosť absolvovať výberový predmet, priamo v centrále spoločnosti v Aupark Tower Spoločnosť ESET sa riadi spoločensky zodpovedným a environmentálne udržateľným spôsobom. Cieľom predmetu je zoznámiť študentov s aktuálnym, na prax orientovaným systémom korporátneho controllingu, v špecifických podmienkach praxe multinacionálnej slovenskej korporácie (so zastúpením vo viac ako 200 krajinách sveta), venovať pozornosť pozícii korporátneho controllingu ako efektívneho nástroja internacionálneho korporátneho a primárne udržatelného manažmentu.

Prednášky boli zamerané na témy:

  • Nástroje, metódy a funkcie korporátneho controllingu v ESET-e ako originálneho systému ekonomiky a manažmentu multinacionálnej slovenskej korporácie.
  • Systém organizácie korporátneho controllingu v rámci medzinárodnej korporátnej štruktúry
  • Manažérske výkazníctvo. Interná štruktúra manažérskeho výkazníctva podľa controllingových objektov v korporácii, vrátane IKT.
  • Zdroje dát pre korporátny controlling a reporting v korporátnom systéme riadenia.
  • Plánovací a rozpočtovací proces korporácie.
  • Finančný controlling. Controlling pohľadávok a financovanie skupiny ESET
  • Transferové oceňovanie a daňová politika v skupine ESET.
  • Corporate Social Responsibility – integrovaný reporting
  • Individuálna účtovná závierka podľa SAS ako súčasť korporátneho controllingového systému. Konsolidovaná účtovná závierka podľa IFRS ako súčasť korporátneho controllingového systému.
  • Študent ako controller – projektový návrh segmentu korporátneho controllingu

Študenti mali možnosť diskutovať priamo s expertami z praxe zo spoločnosti ESET s.r.o.,  a oceniť ich  profesionálny prístup.

Prednášajúci za spoločnosť ESET:

Martin Balušik, Ing.,  Chief Financial Officer

Jozef Hvozdík Ing., Senior Controller

Jana Michaláková, Ing., PhD.,  Head of finance department

Peter Oravec, Ing. – Head of Global accounting department

Lucia Talapková, Ing., Head of Local accounting department

Martin Kavecký, Ing., PhD., MBA – senior finance reporting analyst

PhDr. Lucia Daubnerová, Phd, CSR specialist

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.