Vzhľadom na výzvy Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2023 sme zorganizovali atraktívnu prednášku Udržateľné internacionálne vzťahy a Corporate Governance s pánom Jánom Kuderjavým, veľvyslancom Slovenskej republiky v Kórejskej republike s akreditáciou pre Kórejskú ľudovodemokratickú republiku.

 

Ani osemhodinový časový rozdiel nebránil, aby sme mali sprostredkované relevantné informácie o manažmente medzinárodného udržateľného podnikania orientované v smere Kórejskej republiky na Slovensko a naopak. Pán veľvyslanec Ján Kuderjavý, úspešný absolvent Ekonomickej univerzity v Bratislave a mimoriadne skúsený veľvyslanec s atraktívnym portfóliom zahraničných misii (Kórejska republika, Belgicko, Francúzsko, Holandsko, ...) a tiež aktivít na nich viažucich sa, zaujal študentov svojimi bohatými inšpiratívnymi informáciami.  Detailne sme sa zamerali na špecifické podmienky podnikania v Kórejskej republike (KR):

  • Determinujúce reálie člena svetového hospodárstva
  • Relevantné politiky Kórejskej republiky a jej asociácií
  • Podpora podnikania a ochrana spotrebiteľa v KR
  • Sociálna politika v KR
  • Zahraničná a bezpečnostná politika s akcentom na ekonomiku a financovanie
  • Vybrané aspekty udržatelnchých vzťahov s Kórejskou ľudovodemokratickou republiko
  • ESG/spoločenská zodpovednosť podnikov/udržateľný rozvoj podnikov v KR

Mimoriadne evokujúce boli informácie udržateľnom manažmente komerčných vzťahov Kórejskej republiky a Slovenskej republiky, na najvyššej úrovni,  v oblasti priemyslu, primárne Hyundai Motor Company a Samsung Group.

Aj touto formou ďakujeme pánovi veľvyslancovi Ján Kuderjavému za jeho erudovanú prednášku a virtuálne cestovanie atraktívnymi reáliami podnikania v Kórejskej republike a špecifickými vzťahmi s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou. Oceniteľné je najmä formovanie spoločenského povedomia v prospech etického správania u mladých perspektívnych manažérov a ekonómov do budúcnosti. 

Vážený pán veľvyslanec, Ján Kuderjavý,  patrí Vám veľká vďaka za inšpiratívnu angažovanosť v prospech študentov, priateľskú, a empatickú komunikáciu, a celkovo za veľmi originálny motivačný vklad pre výchovu a vzdelávanie mladých odborníkov v oblasti diplomacie a medzinárodných aspektov udržateľnosti v rámci Corporate Governance na našej Alma Mater.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.