Aj takto môžeme nazvať program MiniErasmus, kedy sa prihlásení stredoškolskí študenti môžu zúčastniť na vyučovacom procese na vybranej vysokej škole.

Fakulta podnikového manažmentu v rámci tohto programu privítala 12 študentov so záujmom vidieť vyučovací proces, so zameraním na podnikovú ekonomiku a manažment, na Ekonomickej univerzite v Bratislave v dňoch 25.3.- 27.3.2024. Študenti stredných škôl v týchto dňoch zažili pravú atmosféru vysokoškolského života. Mali možnosť vidieť prednášky z predmetov: manažment, informačný systém podniku, podnikové hospodárstvo a nákladový kontroling, kde dostali teoretické základy k vybraným témam. Ako pravým vysokoškolákom sme im nemohli neukázať aj atmosféru na cvičeniach, kde študenti, oproti prednáškam, pracujú a diskutujú v menších skupinách na témy z podnikovej praxe. Dokopy sa študenti mohli zúčastniť na 11 cvičeniach z predmetov: Platobná politika a platobné služby, Podnikanie v stavebníctve, Manažment, Podnikové hospodárstvo, Projektový manažment (v angličtine), Business intelligence, Podniková kultúra, Manažérske simulácie a Rozvoj manažérskych zručností.

Aké boli pocity študentov z vysokoškolského života? 

Jedným z prvých prekvapení bolo, že škola trvala od 9:15 do 15:00, na čo neboli ešte zvyknutí. Najväčším prekvapením bolo, že až 75 % študentom sa zdali 3 dni na škole málo (veríme, že im tento postoj vydrží aj v budúcnosti). Najviac ich však zaujali cvičenia a prístup tútorov. Sme nesmierne radi, že sme aj takouto cestou mohli možno budúcim našim študentom ukázať systém vysokoškolského vzdelávania na našej fakulte.

Ak si stredoškolák a máš záujem zažiť život vysokoškoláka na našej fakulte, sleduj aj naše sociálne siete, veríme, že sa s tebou uvidíme v budúcnosti.

Ďakujeme všetkým kolegom, ktorí sa podieľali na spoluorganizácií miniErazmu:

Ing. Pavel Škriniar, PhD.

Ing. Miroslav Uhliar, PhD.

Ing. Natália Matkovčíková, PhD.

doc. Ing. Anita Romanová PhD.

doc. Ing. Juraj Mišún,PhD.

Ing. Peter Pajonk

Ing. Iveta Kufelová, PhD.

Ing. Natália Tarišková, PhD.

prof. Ing. Helena Majdúchová, PhD.

Ing. Slávka Šagátová, PhD.

doc. Ing. Vladimír Bolek, PhD.

doc. Ing. Mgr. Zuzana Joniaková, PhD.

doc. Ing. Katarína Remeňová, PhD. MBA.

Ing. Kristína Korytinová, PhD.

a celému tímu študentského parlamentu 

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.