Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. a Kompetenčným a certifikačným centrom kybernetickej bezpečnosti, zastúpené jeho generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva, Ing. Ivanom Makaturom, CRISC, CDPSE, podpísali Memorandum o spolupráci v oblasti vzdelávania a vedecko výskumných aktivít.

Na podpise memoranda sa za partnerskú stranu Ekonomickej univerzity v Bratislave zúčastnili rektor univerzity prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD., dekanka Fakulty podnikového manažmentu doc. Ing. Anita Romanová, PhD., a doc. Ing. Vladimír Bolek, PhD. z Katedry informačného manažmentu.

Partner memoranda Kompetenčné a certifikačné centrum kybernetickej bezpečnosti je štátna príspevková organizácia, zriadená Národným bezpečnostným úradom podľa § 21 zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Základným poslaním Kompetenčného centra je vo verejnom záujme napomáhať k plneniu odborných úloh zriaďovateľa v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ochrany utajovaných skutočností, šifrovej ochrany a dôveryhodných služieb.

Zámerom spoločného memoranda je vytvorenie systému efektívnej spolupráce medzi vedecko - výskumnými pracovníkmi a pedagógmi zameranej na vedecko-výskumnú činnosť, najmä aplikovaného výskumu v oblasti kybernetickej bezpečnosti a následnej publikačnej činnosti.

Partneri sa tiež dohodli na vzájomnej spolupráci pri  príprave akreditácie študijných programov a vzdelávacích aktivít v oblasti informačnej a  kybernetickej bezpečnosti, s cieľom, zvyšovania povedomia a zvyšovania úrovne digitálnej gramotnosti v oblasti kybernetickej a informačnej bezpečnosti a ochrany informácií.  

Cieľom spolupráce Kompetenčného centra a EU BA je vzájomne využiť kapacity ľudských zdrojov a multiplikovať vedecko - výskumné výsledky do teoretickej, pedagogickej ako aj podnikateľskej praxe.

Memorandum deklaruje, že obaja jeho partneri po vzájomnej dohode a s jasne definovanými aktivitami podporia rozvoj vedecko – výskumného a pedagogického procesu na univerzite.

Podpis memoranda je v súlade s misiou Ekonomickej univerzity v Bratislave v akcente na podporu rozvoja vedomostnej spoločnosti v Slovenskej republike.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.