Ekonomická univerzita v Bratislave zastúpená rektorom prof. Ing. Ferdinandom Daňom, PhD. a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, zastúpená jej vedúcim organizačnej zložky Ing. Jaroslav Habom, podpísali Memorandum o spolupráci v oblasti vzdelávania a vedecko výskumných aktivít.

Na podpise memoranda sa za partnerskú stranu Ekonomickej univerzity v Bratislave zúčastnili rektor univerzity prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD., dekanka Fakulty podnikového manažmentu doc. Ing. Anita Romanová, PhD., a prodekan pre vzdelávanie, prvý prodekan doc. Ing. Vladimír Bolek, PhD.

Partner memoranda UniCredit Bank je jednou z najsilnejších bánk na trhu v oblasti projektového, štruktúrovaného a syndikovaného financovania, korporátneho financovania a exportného financovania. V rámci záväzku banky „Social Banking Respect“ banka podporuje spravodlivejšiu a inkluzívnejšiu spoločnosť, identifikuje, financuje a podporuje iniciatívy, ktoré majú pozitívny vplyv na spoločnosť a komunity.

Zámerom spoločného memoranda je vytvorenie cyklu odborných prednášok a výberového predmetu pre 3. ročník I. stupňa štúdia, so zameraním na podnikové financie, finančno-ekonomickú analýzu podniku z pohľadu banky, ako aj na zdroje financovania podniku.

Partneri sa tiež dohodli na vzájomnej spolupráci pri vedecko-výskumnej, ekonomicko-analytickej a poradenskej činnosti, v oblasti finančnej gramotnosti, podnikových financií, finančného manažmentu vo vybraných sektoroch národného hospodárstva s možnosťou implikácie aj pre sektor školstva a vzdelávania.

Memorandum deklaruje, že obaja jeho partneri po vzájomnej dohode a s jasne definovanými aktivitami podporia rozvoj vedecko – výskumného a pedagogického procesu na univerzite.

Podpis memoranda je v súlade s misiou Ekonomickej univerzity v Bratislave v akcente na podporu rozvoja vedomostnej spoločnosti v Slovenskej republike.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.