Súčasný európsky priestor rizikového a súkromného kapitálu je ovplyvnený určitými trhovými nedostatkami. Konkrétne v oblasti vedy, techniky, inžinierstva a matematiky, ako aj v oblasti udržateľnosti. Na pracovnom trhu chýbajú najmä zručnosti, ktoré by mohli skutočne poháňať zlepšovať investičný priestor.

Skupina EIB sa usiluje o začlenenie rodovej rovnosti, a najmä ekonomického posilnenia postavenia žien, do svojho podnikateľského modelu a zaviazala sa presadzovať rodovú rovnosť aj na svojom pracovisku.

Preto  EIB Inštitút a Európsky investičný fond (EIF)  spojili svoje sily a spustili novú spoločnú iniciatívu, tzv.  ,,Empowering Equity Academy“, ktorá umožní ženám, študujúcim STEM a udržateľnosť, lepší prístup k pracovným ponukám na trhu kapitálových investícií.

Túto jedinečnú vzdelávaciu príležitosť prináša pre študentov Fakulty podnikového manažmentu EIB Inštitút, ktorá sa bude konať hybridne:  

  • on-line 29. 9 – 2.10. 2024,
  • on-site 22.-24.10.2024 v Luxemburgu.

Program je určený študentkám, ktoré majú absolvované technické/IT predmety a sú na II. stupni štúdia, s cieľom zlepšovať európske investičné prostredie a ponúknuť reálne a hmatateľné príležitosti ženám v oblastiach STEM a udržateľnosti. 

Študenti získajú príležitosť nadviazať kontakty s najlepšími manažérmi fondov v Európe počas hlavného výročného podujatia EIF v oblasti rizikového kapitálu Ugly Duck, ktoré sa bude konať v októbri v Luxemburgu.

*Náklady na ubytovanie, stravu a účastnícky poplatok uhradí EIF. Účastníčky získajú aj podporu na cestu.

 

Ako sa môžeš prihlásiť > Motivačný list a životopis posielaj do 15.7. 2024 ( )

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.