Fakulta podnikového manažmentu v lete neoddychovala a spustila pilotný projekt vzdelávania detí z marginalizovaných komunít.

 

 

Nediskriminácia a rovnosť sú základné ľudské práva, ktoré sa vzťahujú aj na právo na vzdelanie. Vzdelávanie je neoddeliteľnou súčasťou inkluzívneho, mierového a udržateľného rozvoja spoločnosti. Spravodlivé a kvalitné vzdelanie môže zabezpečiť účasť marginalizovaných skupín na širšom procese rozvoja, čím prispieva k znižovaniu sociálnych nerovností.

Ak sa nevenuje pozornosť spravodlivému prístupu k vzdelávacím príležitostiam, môže úroveň vzdelávania upevniť existujúce nerovnosti v spoločnosti. Na vytvorenie inkluzívnejšej a spravodlivejšej spoločnosti je preto nevyhnutné, aby zo vzdelávania nikto nebol vynechaný.

Vzdelávanie máme na našej fakulte v krvi a preto sme sa rozhodli podporiť tých najzraniteľnejších, deti v detských domovoch, odovzdávaním našich vedomostí.

Vytvorili sme fakultný projekt zameraný na šírenie poznania a dôležitosti vzdelávania pre deti a študentov v každom veku a bez ohľadu na sociálne zázemie.

Pilotný projekt vzdelávania bol odštartovaný začiatkom augusta v Centre detí a rodiny v Prakovciach, pod vedením doc. Ing. Ivany Hudákovej Mišúnovej, PhD. Čítali sme knihy, deti sme naučili interpretovať vnímaný text, kreslili a rozprávali sa o škole a štúdiu na vysokej škole.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.