Fakulta podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave zorganizovala v spolupráci s partnerskými univerzitami Haaga-Helia University of Applied Sciences (Helsinki), ESIC Business & Marketing School (Madrid) a Vysokou školou ekonomickou v Prahe prvú edíciu medzinárodného programu Blended Intensive Programme (BIP) s názvom Green and Sustainable Ecosystems in Business Management.

 

Programu sa zúčastnilo 30 študentov z krajín ako Fínsko, Španielsko, Srí Lanka, Vietnam, Egypt, India, Azerbajdžan, Ekvádor, Argentína, Peru a Kolumbia, vrátane študentov Fakulty podnikového manažmentu. Počas intenzívneho programu sa účastníci venovali témam spojeným s udržateľnosťou a inovatívnymi prístupmi k riadeniu podnikateľských ekosystémov.

Vzdelávanie v rámci programu prebiehalo za účasti hostí z partnerských univerzít aj odborníkov z podnikovej praxe. Z ESIC University Madrid sa aktívne zúčastnili prof. Belén López Vázquez, ktorá sa špecializuje na udržateľnosť, spoločenskú zodpovednosť a digitálne inovácie, a Prof. Fernando García Monleón, ktorý sa špecializuje na zodpovedné podnikanie a strategické riadenie. Z Haaga-Helia University bola aktívne zapojená dr. Eeva Aarnio, expertka na cirkulárnu ekonomiku, klimaticky pozitívny rozvoj podnikania a riadenie dodávateľských reťazcov.

Súčasťou programu boli aj inšpiratívne príspevky odborníkov na riadenie ekosystémov z praxe. Medzi pozvanými hosťami boli Ing. Juraj Bocz zo spoločnosti GREENOX a Ing. Peter Molnár z EY – obaja úspešní absolventi Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorí sa s účastníkmi podelili o svoje skúsenosti z oblasti zelených inovácií a udržateľných podnikateľských stratégií.

Fakulta podnikového manažmentu aj prostredníctvom tohto programu aktívne prispieva k internacionalizácii vzdelávania a posilňovaniu medzinárodnej spolupráce v oblasti podnikania a udržateľného rozvoja.

In order to promote positive awareness and promote organized public events, the University of Economics in Bratislava produces visual and audio recordings and publishes them on its website. In case of reservations to the published video and audio recordings, please make these reservations in writing to the following e-mail address: . Complete information on personal data processing here.